Vraag:

Hoe krijg ik inzichtelijk wat voor onderhoud mijn monument de komende jaren nodig heeft en welke kosten hieraan verbonden zijn?

Antwoord:

Planmatig en preventief onderhoud zijn essentieel voor het in stand houden van uw monument. Een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) maakt de werkzaamheden voor de komende jaren inzichtelijk, inclusief de bijbehorende kosten.

Een meerjarenonderhoudsplan is altijd een advies op maat. Hierbij brengt een erkend restauratiebouwbedrijf eerst uw monument per onderdeel in kaart, op basis waarvan de staat van onderhoud bepaald en vastgelegd wordt in een rapport.

Dit rapport omschrijft om te beginnen het hoogst noodzakelijke onderhoud, gevolgd door regulier onderhoud. Planning, werkzaamheden en kosten variëren per monument, afhankelijk van de grootte en de staat van het pand en, uiteraard, uw wensen.

Aan de hand van het rapport wordt vervolgens een totaalbegroting gemaakt, verdeeld over een aantal jaren. Zo weet u precies waar u de komende jaren aan toe bent en welk bedrag u per jaar aan onderhoudskosten kunt reserveren. Het erkende restauratiebouwbedrijf dat het meerjarenonderhoudsplan voor u opstelt, kan u tevens adviseren over mogelijke subsidie- en fondsaanvragen voor het onderhoud aan uw monument.

Met een goed MJOP komt u niet voor onvoorziene verrassingen te staan!

Deze vraag werd beantwoord door Vakgroep-lid Aannemingsbedrijf Nico de Bont uit Vught.
Voor meer informatie: www.nicodebont.nl

Download het artikel hier.

Vraag het de vakman!

Leg uw vraag over een restauratie- of onderhoudsklus voor aan de vakmensen van de Vakgroep Restauratie. De Vakgroep Restauratie is de branchevereniging van erkende restauratie bouwbedrijven. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in onderhoud, planvorming, herbestemming en restauratie van monumenten en beeldbepalende historische gebouwen.

Voor meer info: www.vakgroeprestauratie.nl
Stel uw vraag via info@vakgroeprestauratie.nl.

Deel dit bericht